Recept 2 s Čvangajsk lesný
- 8 kshlavičky Čvangajsk lesný
- 2 PLolej
- 200 gcibuľa
- 100 gkapia
- 100 gpór
- 200 goravská slanina
- 100 gparadajka
- provensálske korenie
- soľ
- mleté biele korenie
- syr bambino
- 0,4 lSmotana na varenie
- škrob Gustin
Postup receptu
Zo cvangajsk lesny odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.
Do panvice dáme zohriať olej, do ktorého pridáme oravskú slaninu, červenú cibuľu, pór, stopky šampiňónov nakrájané na kocky, kapiu a na koniec nakrájanú paradajku.
Sprudka o restujeme, pridáme soľ, mleté biele korenie a provensalské bylinky. Touto zmesou naplníme pripravené hlavičky cvangajsk lesny, posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Do malého hrnca pridáme bambino syr a na malom ohni ho roztopíme. Pridáme smotanu na varenie, osolíme a krátko povaríme, potom zahustíme škrobom rozrobeným vo vode.
Podávame ako predjedlo, prípadne ako hlavné jedlo a servírujeme tak, že na tanier na spodok dáme trochu omáčky a zapečené cvangajsk lesny poukladáme navrch.